It’s no secret that we’re big fans of biophilia and green design here at Convene. Exposure to nature has been shown to improve the health and wellbeing of humans, and naturally renewing materials like wood help reduce carbon footprints—all very good things.

Enter Facebook’s newest addition to their office complex—MPK 21.

New Facebook Office

The spaceship-sounding name doesn’t suit the surprising natural warmth the space gives off in press photos. Facebook enlisted the help of Frank Gehry to design the building, who forwent his signature undulating metallic exteriors for sharp lines, lines of glass, and a forest’s worth of wood.

It’s obvious that great effort went into giving the building its environmental bona fides. According to a company announcement, the building meets the requirements for LEED Platinum certification, produces close to 2 million kilowatt hours of solar energy a year, and uses a reclaimed water system to save 17 million gallons of H2O annually.

Facebook Frank Gehry

MPK 21 has the look to match that impressive green stat sheet. Pictures highlight large windows bringing in lots of sunshine and wood beams, panels, and furniture sprinkled throughout the space. Not to be outdone by the nearby Apple Park, Facebook has integrated an outdoor area featuring a half mile walking path, a 3.6 acres of rooftop garden, and over 200 trees, including some California redwoods. In the near future, the company plans to build a park and bike path open to the public as well.

More information is available on Facebook’s press site.